2013. május 17., péntek

Fürdőszoba - test és lélek megtisztulása

Valószínűleg mindannyian megtapasztaltuk már, hogy egy zaklatott, gondterhes nap után egy forró fürdővel, jóleső zuhanyozással a problémák is kimosódnak belőlünk, a kosszal együtt feloldódnak, vagy legalábbis oldódnak.
Az analógiás gondolkodás szerint az a minőség, amit a fürdőszoba képvisel, a Holdéval rokon. A Hold vizes jellegű, az érzelmek, a gondoskodás, a befogadás, az elfogadás, az élet anyai-női jellege tartozik hozzá. Az anyaméhben is vízben úszunk, ez az állapot jellemzően az elfogadó-biztonságos állapotot jelenti számunkra, ezt idézi fel egy kellemes, ellazító, forró fürdő.
Lakásunkban a fürdőszoba azokon a területeken van jó helyen, melyek hordozzák a víz jelleget. Ilyen a nyugat, északnyugat, észak – tehát a ház „nőibb” oldala, de egy WC nélküli fürdőszoba jó helyen van keleten is.
A fürdőszoba legkevésbé megfelelő helye a lakás közepe, illetve északkelet és délnyugat – azaz az otthonunk statikus tengelyét tartalmazó égtájak. Ezek a legérzékenyebb, a harmonikus energiaáramlás szempontjából leginkább meghatározó területek.
A WC erősen szennyezett energiájúnak számít és a helye kiemelt jelentőséggel bír, ezért semmiképpen se kerüljön pozitív égtájra, azaz északra, északkeletre, vagy keletre! A WC, vagy például a falon lévő repedések a leszálló holdcsomóponttal, a Ketuval hasonlatos minőséget hordoznak.  A Ketu minőségei az elvétel, elvesztés, visszatartás és az ezeken keresztül történő felszabadulás.
Fürdőszobánk legideálisabb helye északnyugaton, vagy nyugaton található, ezeken az égtájakon a WC is jó helyen van. Északnyugat a fürdőszobához hasonlóan a Hold minőségével kapcsolódó égtáj, így színválasztásban ide a fehér és az ezüst a legjobb. Egy nyugati fürdőszobában, ami már a Szaturnusz jellegét is magán hordozza és egy nehezebb, sűrűbb energiát képvisel, megjeleníthetők sötétebb-, illetve föld színek, mint a sötétkék, a padlizsán, a bézs, vagy a barna. Az ide kerülő tárgyak, bútorok lehetnek masszívabbak, nehezebbek, földszerűbbek.
Fehér-ezüst fürdőszoba. Ideális északnyugaton, fekete, sötétkék, vagy sötétlila kiegészítőkkel kerülhet nyugatra és mivel úgy látszik, nincs benne WC, zöld kiegészítőkkel északra, sárga, vagy narancs textilekkel, tárgyakkal keletre is. E két utóbbi lehetőséghez: fürdőszobán is lehet nagy ablak! (forrás: vtinteriors.blogspot.com)
 Északon, vagy keleten is jó helyen lehet fürdőszobánk, de mindenképpen WC nélkül! Az észak a Merkúr minőségét hordozza, így itt célszerű megjeleníteni a zöld színt, de mellette mindenképpen egészen világos színeket használjunk! A kelet a Nappal kapcsolódik, ha itt van a fürdőszobánk, használjuk a Nap színeit: a sárgát, narancsot, fehéret!
A legtöbb fürdőszobában van tükör és persze víz is :) - mindkettő felerősíti az arra az égtájra jellemző energiát, ahova helyezzük. Ezért bárhol található a fürdőszobánk - ha módunkban áll meghatározni a berendezését – tegyük a tükröt, a mosdót a helyiségen belül pozitív energiaminőséget hordozó, azaz északi, északkeleti, vagy keleti oldalra!

Graceland: fürdőszoba nyugaton. Mivel a WC is itt volt, remek választás. Jók itt a sötét földszínek és a fekete szaniterek is. A helyiség keleti falán van a mosdó és a tükör (meg az arany vízcsap is :)), ez is kiváló. Amit kihagytam volna: a piros szín (tűz) nem való fürdőszobába, illetve WC-t, ami negatív energiájú,  nem előnyös a bejárat fölé tenni. A nyugat minőségéhez tartozik a fegyelem, lezárás, elengedés, elmúlás, öregség, öregedés, hanyatlás - ezektől Elvis erősen tartott, küzdött ellenük, nem tudta elfogadni. Annyira kirobbanó energiájú ember volt, hogy én nem is tudnám idősen elképzelni.
 A bejegyzés írásakor sok minden felmerült bennem a befogadó-elfogadó, női jelleget képviselő északi-északnyugati rész kapcsán, melyet a mi kultúránkban előszeretettel zárnak be, tesznek ablaktalanná, de ez egy akkora téma, hogy külön cikkben foglalkozom majd vele.

Az otthonunk helyiségeit  Vaszati szempontból bemutató sorozat többi részét is olvastad már?
Konyha: az otthon szíve
Előszoba: a kezdés
Nappali: családi és baráti együttlétek színtere
Hálószoba: pihenés és feltöltődés
Gyerekszoba: jövő és helykeresés

3 megjegyzés:

  1. Ahogy elnézem a lenti képet, Elvisnek nem csak a fürdőszobája volt pirosas, hanem a hálószobája is...
    Azt hiszem, ez is megérdemli, hogy külön cikkben foglalkozz vele...

    VálaszTörlés
  2. Kedves Judit az én fürdőszobám a lakás délnyugati részén van. A wc az észak- keleti részre került a mosdó a délire a kád pedig a fejrésszel a nyugatira . Szerintem a lehető legrosszabb elrendezés . Mivel tudom balanszírozni az energiákat? Köszönöm válaszát : Judit

    VálaszTörlés